Mössa

Färdig med min lila mössa av restgarn:) Blev väldigt nöjd! Ska bara få hjälp av Stick-Bitte att sticka ett i-cord band runt kanten.


Nya projekt!

Var i garnaffären idag och köpte lite nya garner:) Så fort jag kom hem satte jag igång och började på två nya projekt. Hittade två jättefina mohair garner (topp mohair) som jag var tvungen att köpa trots att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av dem... Har länge funderat på att göra en vit halsduk, dels att ha till vintern och dels att ha till ett bröllop jag ska på till hösten. En vit liten schal över klänningen kan man väl ha fast det är ett bröllop?! Hittade ett mönster som är hur enkelt som helst att sticka och det är med stickor 10 så man ser resultat väldigt snabbt.
Projekt nr 2 blir en schal/halsduk av något slag. Köpte ett ljust lila/grått garn av topp mohair och ett lite mörkare lila med en guldtråd i, stickar med båda samtidigt så det blir lite effekt.
Jag håller dessutom på att sticka vantar till min bruna mössa som jag gjorde för ett tag sen. Tycker dock att de blev lite smala... Men jag orkar inte göra om den:)

:)

Karnevalkläder!!!

Har saknat att sy! Det har kliat i fingrarna, men jag har inte haft något roligt projekt TILLS min kollega frågade om jag kunde sy karnevalkläder till hennes dotter:) Sista provningen innan karnevaltåget på lördag. Lägger ger upp fler bilder på söta Nicole och hennes alldeles underbara karnevalkläder senare;)

London

Hade en jättefin resa till London:) Turistade och såg de flesta sevärdheter, blev inte så mycket shopping dock... Orkade inte armbåga mig fram på Oxford street, men ett par joggingskor och ett par inneskor till gymmet blev det i alla fall. Väldigt billigt med märkesskor!


 

Det blev ingen tur i Londoneye. Har gjort det en gång och det räcker:)
Maten ger väl mer att önska, inte jätteinspirerande, men ok! Hade beställt
vad vi trodde var en stek, in kom en kasslerbit...


På tåget till flygplatsen hände världens roligast grej!!!
Mitt emot oss satt en kille som verkade lite skum... Vi satt mot varandra med ett bord i mitten.
Helt plötsligt säger han på engelska:
-Är det ok om jag fotograferar lite med min kamera?
-Jadå, sa vi.
-Kan du (till Paul) hålla upp denna?
Ur sin väska tar han fram en strumpa. På strumpan hade han sytt fast två ögon och och satt på en röd tunga av papp. Jag höll fan på att dö av skratt, men Paul höll upp strumpan och log stort mot kameran. Då drar killen upp strumpa nr 2 och vill att jag ska hålla upp den, men jag avböjer... Paul tar den och håller upp en strumpa i var hand. Så roligt:)

Moas mössa nr2

Har gjort en ny prov-mössa till Moa. Blev inte riktigt nöjd med den förra, denna blev bättre, men inte riktigt 100% ändå... Vet inte hur jag ska få bättre passform på den?! Svårt när man inte har hunden att prova på under tiden man stickar. Jag har testat på Kajsa, men hennes huvud är ju typ 2 gånger större!!! Jag tror jag får nöja mig med detta mönstret och göra fler. Ska även sätta in ett gummiband runt huvudet så mössan inte trillar av när hon skakar huvet, haha:)

Snart självförsörjande:)

Jag är duktigt stolt över mina odlingar:) Mest stolt är jag över mitt fikonträd! Har ALDRIG fått något på det, trodde nästan inte det var möjligt, men detta året bestämde det sig för att bära frukt!!! Jag ska väl inte vara alltför kaxig, de är ju inte jättestora precis, men även om det inte blir mer än såhär känns det ändå väldigt roligt:)RSS 2.0