African flower filt till vagn

Hade en massa African flower rutor kvar eftersom den lampa jag tänkt göra av dessa rutor inte blev så stor som jag hade tänkt mig. Funderade på vad jag kunde använda dem till och kom fram till att de skulle räcka till en liten filt till vagnen.
 
Virkade ihop dem och virkade en liten kant runt. Tänkte först sy på en baksida av fleece, men det blir nog för varmt sommar. Om det skulle vara så att det behövs kan man sy på fleece i efterhand. Får se hur den funkar som filt, den är av bomullsgarn och kanske lite för tung... Får prova och se...
 
För er som inte märkt det så ÄLSKAR jag färgglada saker:) 
 
 
 
 

Babykläder

Har sytt lite mer babykläder. Får nog hålla nu, haha:) Har ganska mycket, vet att man behöver mycket när de är små, men känns onödigt att sy förmycket då de växer ganska snabbt.
 
 
Provade att göra en tröja med hätta utan foder. Det blev bra att sätta kantband runt hela nederkanten och upp över hättan. 
 
 
 
 
 

Babyskyddfilt

För någon vecka sedan såg jag en jättefin filt som man kan ha i sitt babyskydd. Ser väldigt smidigt ut! Bara att lägga bebisen i skyddet, spänna fast bältet och vira om filten:) Det som var lite svårt var att räkna ut var
man skulle göra skårorna för bältet, men det löste sig:)
 

 
 
 
 
 

Babynest

Igår sydde jag ett babynest. Har funderat ett tag på det, och igår hittade jag ett mönster på nätet som hade lite högre kanter än andra mönster. Tycker det ser väldigt mysigt ut när kanterna är lite högre och pluffsigare:)  
 
Att sy ett eget babynest var inget svårt alls. Lite tricky att sy på snedslå vid avslutet, men det gick bra:) Enda tanken jag har är att det kanske skulle vara lite längre... När jag lagt i vadden i botten blev botten kortare än jag trodde. Tror inte jag kan använda nestet så länge, men om bebisen gillar att sova i den så kan man ju alltid sy ett nytt som är lite längre. 
 
Blev i alla fall väldigt nöjd och tyckte det var skoj att sy. Om inget annat är det mycket billigare än att köpa i affären. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0