Fylleryd sjal

Fylleryd (ja, den heter så på Ravelry) sjalen är upplockad från lådan igen! Jag har fått ny motivation och vill bara bli färdig med den. Kommer ALDRIG mer sticka en sjal på 2,5 stickor!!! Tar 2000 år att bli färdig!!! "Nopporna" är dessutom skittråkiga att sticka, ska vara ungefär 100 på varje varv käns det som! Ja, ni hör hur negativ jag är så jag hoppas den blir färdig snart!


Råd tack!!!

Sjalen jag håller på att sticka är nästintill färdig! Har bara spetskanten kvar, MEN jag tror inte garnet räcker!!! VAD SKA JAG GÖRA??? Jag vill gärna ha ett fint avslut, men inte snyggt om jag bara kommer halvvägs. Har funderat lite om man kan ta en annan spetskant med mindre varv, men då måste jag räkna om maskor och försöka få den att passa in snyggt. Sen funderade jag om jag kan göra mönstret på både rät- och avigsida och  på så vis halvera varven... Jag måste nog fundera lite till och rådfråga Stick-Bitte:)

MER GARN!!!

Jag har hittat en fabrik som gör ullgarn, Kampes! Hittade dem först på Garnkorgen, men såg att de inte har alla färger så jag gick in på fabrikens hemsida. Fabriken ligger en bit ifrån Göteborg så det är ju en bit dit, men hade varit skoj att komma dit någon gång. De har en butik där, men ingen internet försäljning. Jag mailade dock dem och de sa att de kunde fixa garner till mig ändå och det bästa av allt är att det är billigare än alla andra ställen! Satt hur länge som helst igår och kollade på provkartan de har på sin sida och jag valde ut 10 (!!!) garner jag vill ha!!! WIHOOOOOOO!!! Som julafton:)

Stick-Bitte

Igår träffade jag min stickkompis, Stick-Bitte! Vi pratar garn, masktäthet, mönster, hur man kan lösa olika stick-problem och bollar olika stick-projekt. Vi peppar varandra när vi har tråkiga projekt man helst vill lägga längst ner i garnkorgen och glömma bort. Igår fick jag svart på vitt att jag är en stick-nörd. Jag håller på med min sjal och nystat har blivit lite slappt eftersom jag tar tråden från insidan.

-Jag tror jag ska nysta om mitt nysta.
-Varför det? frågar Bitte.
-För att.... det är roligt:)


Sticktorka...

Eller inte sticktorka precis... mest att inget blir färdigt:( Håller på med tre olika sjalar, känns som de aldrig blir klara! Lägger dock in ett foto på en halsduk och mössa jag gjort för ett tag sen. Jag har lagt ut mössan innan, men halsduken tror jag inte ni sett:)

Stickar för fullt:)

Jag har börjat sticka på tre (!) sjalar nu. Alla tre är i de garner jag köpte från USA, två saldanha och ett overberg. Blockade den ena idag för jag blev så nyfiken hur den ser ut:) När man stickar sjalar drar garnet ihop sig och man ser inte riktigt hur resultatet blir. Därför blötte jag den och spände ut den. Ser väldigt fin ut! Enda problemet är att jag har tappat en maska mitt i, och då menar jag verkligen MITT I sjalen!!! Fattar inte hur det gick till?! Jag borde ha märkt att jag fattades en maska, men jag såg det igår av en ren händelse! Nu har jag fått spänna fast den med en krok och jag får hitta på en patentlösning. Det är helt omöjligt att plocka upp den och få det fint i mönstret!


RSS 2.0