Strumpor

Nu börjar det bli höst igen och då måste man ha lite fina raggsockar:) Fattar egentligen inte varför jag stickar en massa strumpor, jag använder dem aldrig... Måste börja göra det!!! Lite svårt att få ett bra foto på mönstret... Det är ett fint hålmönster på framsidan och flätor på baksidan.

Vantar

Hade lite brunt garn över sen jag stickade en mössa för ett tag sen. Tänkte att jag kunde sticka ett par vantar till:)


Pannband

Hade nästan ett helt nysta garn i min låda som jag tänkte: "Detta räcker nog till ett pannband". När jag hade ca 5 cm kvar tog det slut och nu sitter jag här med ett nytt nysta som jag knappt använt... Pannbandet blev i alla fall fint. Det är stickat i svarta fårets raggsocksgarn, detta har samma stickfasthet som Nepal garnet vilket mönstret är gjort efter.
Har haft PiP! (Paus i Pysslandet:)

I torsdags opererade jag mina ögon! Har funderat länge på att göra laser operation för att slippa mina glasögon och nu äntligen bestämde jag mig:) Har tidigare haft linser, men så blev jag allergisk och fick inte längre använda dem och jag trivs inte alls i glasögon!

I torsdags var det inte jätteskoj!!! När bedövningen släppt kändes det som om någon hackade i ögonen med 1000 nålar och knivar!!!  TORTYR!!! I fredags låg jag i soffan hela dagen och vilade, var väldigt trött och irriterad i ögonen. Igår kändes det mycket bättre och jag gav mig till och med ut på väla en runda, vilket inte var jättesmart... Efter en timme ville jag bara hem, men eftersom jag inte får köra var jag tvungen att vänta på att Paul skulle jobba färdigt så han kunde hämta mig. Satte mig på ett fik över en timme, haha! Idag känns det inte något alls i ögonen, ser dock fortfarande suddigt. I och med att jag ser suddigt blir jag trött ganska fort och orkar inte göra så mycket. Hittills är jag supernöjd och hoppas att det suddiga ska försvinna inom de närmsta dagarna. Kan verkligen rekommendera att göra laserbehandling. Bara att slippa ta in och ut linser varje kväll är riktigt skönt! Dessutom är det billigare i längden:)

Ännu en mössa

Ja, jag tycker det är skoj att sticka mössor, men nu kanske jag får lugna mig lite, haha! Har mössor till två livstider...
BOOOOORING!!!

Lite svårt att klippa mönster med en rejält uttråkad hund i hasorna... FATTA VINKEN liksom!!!


Ob-etui

Sånt som ligger och skräpar på botten i väskan förtjänar ett eget etui!


Klänning

Såg en jättesöt klänning idag i en affär. Den var väldigt enkel, så när jag såg på priset höll jag på att trilla baklänges... Tänkte att en sån borde inte vara så svår att sy. Har plockat fram en klänning som jag tänkte rita av och testa att sy något liknande det jag såg. Ska prova i ett tyg som jag kan sy fel i utan att det gör något. Det blir en gammal gardin med syrenér som jag köpt för 5 kronor, haha!


Stumpen

I fredags när jag städade bland mina projekt och garner kom jag på en liten anekdot som jag hörde för många år sen. Kommer inte ihåg var jag hörde den, men har för mig att det var en lärare som berättade om en person som sparade på ALLT!!! Personen hade en låda där det stod "Korta stumpar" och en låda där det stod "Långa stumpar"... Vet inte varför jag kom att tänka på detta när jag rota bland mina garner...:)

Sy-söndag

Som jag sagt innan har jag saknat att sy, så idag började jag sy på klänningen som jag köpte mönster till på Stoff och Stil. Klippte till tyget för någon dag sen och idag började jag sy. Fick sprätta några gånger då jag inte gillade hur den blev över bysten. Har låtit det varia öppet eftersom jag inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra. Tänkte fundera och sy det sist. Dessutom blev den förliten över magen... UPS!!! Får göra en patentlösning i ryggen! Kan även hända att jag får göra något slags kors eller något i ryggen. Som det är nu trillar axelbanden ner, men jag väntar tills den är färdig, det kan hända att det rättar till sig. Det blev förresten inte det tyget jag visade innan som jag sydde klänningen i. Hittade ett turkost tyg i mina gömmor som jag valde istället:)

Mönsterklippning:


Framsida:


Baksida:


Har redan en massa nya sy-projekt i huvudet! I helgen tog jag fram alla mina sy, stick och virk saker... Halledá med skit man har liggandes!!! Men nu ska jag ta tag i det. Har bland annat en pläd av mormorsrutor som jag börjat på. Det skulle bli en stor pläd, men tar 100 år att virka så många mormorsrutor, så det får bli en liten bebis-pläd istället, haha! Mitt problem är att jag börjar på så många olika saker, gör lite på allt, men inget blir färdigt... Nu ska jag skärpa mig och endast jobba med två projekt åt gången!

Före och efter...

Måste bara visa vilken skillnad det blev...

Före:
Efter:

Stoff och Stil

Var på Stoff och Stil i söndags. Det blev inte så mycket handlande, jag hade inte förberett mig ordentligt, haha:)
Jag köpte dock muddväv till mina mysbyxor. Har några stycken som är förlånga, blir ganska skabbiga längst nere efter att man gått på dem ett tag. Tänkte sy upp dem med mudd. Köpte en liten förpackning synålar till min symaskin. Förra året köpte jag ett tyg och ett klännigsmönster jag tänkte sy. Mönstret verkar dock ha försvunnit i flytten, men jag gillade det mönstret så pass mycket att jag köpte ett nytt. Till hösten tänkte jag gå på ett sy-cafe de brukar ha i stan. Man tar med sin symaskin och det man syr, behöver man får man hjälp. Jag tycker det är väldigt svårt att sy efter mönster, de brukar vara så komplicerade...

Tyget till klänningen.

Blocking av sjal

Har testat att blocka min sjal. Har aldrig gjort det förut, men sjalen var helt ihopa krympt så jag var tvungen att försöka få den jämn på något sätt. Det är väldigt enkelt, man blöter sjalen och sträcker ut den och nålar fast den med nålar. När den sedan torkar krymper den förhoppningsvis inte ihop igen. Enda kruxet är att man måste ha en ganska stor yta att nåla upp sjalen på... Har läst olika tips, men kände att jag inte hade lust att köpa tex ett stort skumgummipussel för att spänna upp EN sjal, EN gång... Slängde bort täcken och kuddar från sängen, la på två stora filtar och blockade på sängen. Hoppas bara sjalen torkar innan jag ska lägga mig ikväll!!!

Sjalen innan den är blockad.Sjalen blockad (uppspänd) på sängen.
RSS 2.0