Svårt...

... att skiljas från mina sjalar, men efter en tids funderande beslutade jag mig för att ge en sjal jag stickat till min mamma. Det är i samma färg som pannbandet hon fick i julklapp, därför tyckte jag att hon skulle ha sjalen med:) Hon blev glad och jag hoppas den kommer till nytta annars tar jag tillbaka den!

Julklappar från tomten

Moa fick en jättefin hemlig julklapp från tomten, hon blev SÅÅÅÅÅ glad:)
Jag fick också en jättefin julklapp av den bästaste pojkvännen någonsin:)


God Jul

God jul alla pysslare, alla andra med givetvis:)

Inatt drömde jag att jag åt upp min gröna sjal... Tog en tugga sen ångrade jag mig, men då var det försent, maskorna hade redan gått upp och jag kunde inte sätta tillbaka biten jag bitit av... Så jag käkade upp hela... Vad betyder detta????


Hemlig julklapp

I några timmar har jag hållt på med en hemlig julklapp:) Hoppas mottagaren blir glad, det lär vi märka imorgon, haha!


Klippans yllefabrik

Igår fynda jag:) Förra gången jag var på klippans yllefabrik köpte jag lite garner. Det var inte så planerat så när jag började sticka på en sjal/halsduk märkte jag att garnet inte räckte. Igår åkte jag dit för att köpa garn så jag kan göra färdigt sjalen, det var ETT nysta jag skulle ha! Såklart kommer man inte därifrån med enbart ett nysta. De hade SÅÅÅÅÅÅÅ många fina färger och jag blev helt kär i allt där var! Först tog jag bara det jag skulle ha, men sen tänkte jag att det är ju så jäkla billigt, jag kan inte åka utan att köpa de jag tycker är fina. För att inte hamna i samma situation som förra gången var jag ju tvungen att ta två härvor av varje:)Ångrar mig redan...

Vad har jag gett mig in på? Supertaggad efter förra sjalen gav jag mig direkt på en ny. Tog det garnet jag beställde från USA som hade 1000 meter per 100g. Efter tre dagar har jag ångrat mig rejält!!! Kommer ta två evigheter att sticka och har redan tröttnat, men jag ska inte ge upp!!!


Sjalen färdig:)

Igår blev sjalen färdig. Måste nog säga att det är den finaste sjalen jag gjort än så länge:) Jag tajma in slutet perfekt och fick ca 10 cm garn över!

Nystmaskin

Wihooo äntligen har jag fått min nystmaskin:) Tänkte visa hur det fungerar med garnvinda och nystmaskin eftersom jag fick den frågan av en läsare.

Spänn upp härvan på garnvindan.
Spänn fast ena änden av garnet på nystmaskinen och VEVA!!!!
2600 meter senare har jag tre fina nystan:) Hade varit perfa om det funnits en nystmaskin på batteri!Julklapp

Julklapp nr 1 avklarad:)


Sjal

Idag har jag spänt upp min sjal för att se ungefär hur stor den blir. Tror det blir ganska bra att använda upp härvan på 100 g (800m).
Fleece artist

Förra veckan beställde jag några nystan från USA. Hittade en sida som sålde fleece artist och hade gratis frakt! Har spanat lite på några olika sorter och de hade både Saldanha och Overberg i alla världens olika färger!

Beställde två Saldanha garner. Ett som var färgat i grönt, rosa, lila och vitt, det andra hade olika nyanser i grönt och svart/grått. 800 meter på varje härva som jag ska nysta när jag får min nystmaskin:)
Beställde även ett Overberg garn som är turkost och lite grått, 1000 meter per härva.


Garnvinda

Jag gjorde värsta fyndet på Tradera! Fick en garnvinda för 49 kronor!!! Sjukt billigt! Innan har jag lånat Stick-Bittes garnvinda och nystmaskin när jag köpt härvor, men nu behöver jag bara en nystmaskin också så kan jag nysta mina egna härvor:) Det fina i kåksången är att jag beställt en nystmaskin som jag får i slutet av veckan:) Wihoooo!!!


Sjal

Jag har börjat sticka på en ny sjal:) Hittade ett jättefint mönster som jag var tvungen att sticka. Tog ett av garnerna jag köpte på klippans yllefabrik. Har inte kommit så långt, men detta projektet kommer jag nog göra färdigt fort för jag tycker väldigt mycket om mönstret:)

Jag fick blöta sjalen och spänna ut den för den var helt ojämn! Mönstret finns på Ravelry och heter Gail (aka nightsongs). Stickat i entrådigt ullgarn från Klippans yllefabrik och det är Limegrönt, favorit färgen!!!RSS 2.0