Woho va bra det blev:)

Lampan blev så j*vla bra!!!!!!! Kanske lite väl mycket snöre, but I still love it:)


I dagsljus.
Kvällsljus.


Inatt jag drömde...

Jag drömde i två omgångar inatt att jag skulle hänga upp min nya lampa och att den totalkollapsa! Den föll ihop som en gammal ballong. Hoppas det inte var en sanndröm...

Göra lampa av snöre

Aj, min rygg säger jag bara... 600 meter pappersband på en jättemega ballong är inget man skojar bort! Undras vad sjukgymnasten Annie säger om min arbetsställning haha:)

Fick ju för mig igår att göra en lampa... Idag var jag rastlös så jag åkte ut på Väla och köpte in det som behövdes. Tapetklister, pappersband, en JÄTTEballong och lampsladd med en stor lampa. Ballongen köpte jag dock i en ballongbutik som ligger på Eneborg. Har kört förbi några gånger och tänkt: "Vem sjutton öppnar en affär med bara ballonger?" men idag var den bra att ha. De hade en ballong som blev så stor som 90 centimeter i diameter, men när jag blåst upp den till 60 cm kände jag att det räckte. Jag hängde upp ballongen i taket först för att se att storleken var ok.


 När jag hade rätt storlek så satte jag ballongen på en vas och satte igång. Första rullen med 200 meter då la jag ner snöret i tapetklistret, men det blev en massa knutor när jag sedan drog upp det genom handen. Så jag tog en näve med tapetklister och drog snöret genom handen. Det gick jättebra!


Efter 2 rullar med snöre så kände jag att det började göra ont i ryggen, så jag hängde upp ballongen på en krok i taket och snurra på ballongen medan jag höll i snöret. 600 meter snöre till en 60 ballong blev lagom.

Nu hänger ballongen i köket och det är bara att vänta tills klistret har torkat. Bör ta 2 dagar tror jag. Sen, ut med ballongen och förhoppningsvis trillar skiten inte ihop haha:)


Lampa

Ett av mina MÅSTE-köp i Kina var en lampskärm. Helst två... En till sovrummet och en till storarummet. Jag hittade en affär där man kunde beställa lampa utifrån eget önskemål. Fanns massa att välja på och man fick själv bestämma höjd, bredd och tyg, sen handgjordes den utifrån det man ville ha. Jag beställde en som var 50 cm stor, i formen som den jag ringat in på bilden och tänkte att det fick bära eller brista... Men när jag väl såg den förstod jag att detta kommer inte att gå igenom som handbagage haha:) Så jag fick snällt gå in på posten och skicka hem skärmen... Hoppas den hittar hit för den är såååååå fin! Färgen är lila,rosa och jag hoppas den passar in i vardagsrummet.


Har fortfarande inte hittat någon lampa till sovrummet. Jag vill ha en ganska stor, men som ändå är ganska diskret... Om en stor lampa kan vara diskret...  Så idag fick jag ideén att jag kanske skulle testa att göra en egen lampa.
Tänk er denna mitt över sängen. Jag MÅSTE testa!!!!! Det får bli mitt nästa stora projekt.Projekt...

Har "ett" projekt på G... Det ska bli en bolero med flätor! Jag har dock minskat på maskorna för att få den lite tajtare.  Lite svårt att se flätorna, men den kommer bli grym:)

Back home...

Jaha, då var semestern över för denna gången... Har haft det såååååå underbart:) Hunnit med massor!!! Vilket otroligt land! Människor ÖVERALLT!!! Hemma igen och allt är som vanligt, man förväntar sig att det ska han hänt lika mycket för andra som det har gjort för mig.
Första kvällen på en äkta kinarestaurang. Gick väl sådär med pinnarna,
fick ta hjälp av skeden :) Jag och Tessans arbetskollega.
Jag och Tessiluring på Muren.
I Kina får man ställa upp på bilder lite här och där... Oftast bara med en
person, men ibland vill hela familjen vara med på bild med de exotiska
västerlänningarna :)
En bit av det mäktiga Sommarpalatset.
Lamatemplet. Kineserna bränner rökelser för att "betala" att Buddah får
bo i templet.
Lite skoj att se munkar med en I-phone i högsta hugg.
En liten del av Lamatemplet.
En helt underbart fin park mitt i Peking.
Inga små drinkar... Snarare tvärt om vilket ni kan se på vårt humör :)
Himmelskafridenstorg.
Den förbjudna staden.
Kakmonstret med bihang (moi) tackar Tessiluring för den helt perfekta
semestern och hoppas vi får hälsa på henne igen någonstans ute i den stora
vida världen :)


Kina 2010

Efter knappt en vecka här har vi hunnit med nästan allt på vår lista! Muren, Sommarpalatset, Lama templet, Konfucius templet, OS-byn och såklart MASSOR av shopping! Maten är jättegod och vädret lagom för att vandra runt i en storstad.
Cykeltaxi i Peking

"The office" Ut på en bakgata, in i ett skabbigt hyreshus, upp 4 trappor,
in i en lägenhet och där öppnade sig himmelriket för en väskälskare:)

På muren:)
Det obligatoriska Muren-hoppet haha :)
Kakmonstret gör Muren-hoppet:)

WE DID IT!!!


RSS 2.0